EGMOND AAN ZEE – Oké, we zijn een paar dagen te laat. Maar als een renner met de ‘bijnaam’ De Zeeleeuw de openingswedstrijd van het strandraceseizoen wint, dan moeten we dat natuurlijk wel brengen. Pim de Waard (in Italië bekend als Il Leone di Mare) schreef afgelopen zaterdag de Derpbikers Beachrace op zijn naam. Hij ronde een vlucht met twee ploegmakkers van zijn eigen team Imming Bikes/De Zeeleeuw succesvol af. De Waard finishte uiteindelijk iets meer dan tien seconden voor Ike Groen en Jorrit Lind.

In de plaatselijke krant liet De Waard optekenen dat hij eigenlijk niet de sterkste in koers  was, maar dat hij vooral profiteerde van een ijzersterke Groen. Het was ook Groen die al vroeg in de strandrace rond Egmond aan Zee wegsprong. Hij kreeg zijn twee ploeggenoten mee, waarna de rest van het peloton in de tang zat bij de rest van het team. Bram Imming, een van de favorieten, hield op het afwisselende parcours (met verschillende lastige hindernissen) zijn benen stil in de achtervolging op zijn teammaatjes.

dezeeleeuwimmingderpbikers
De trein van ImmingBikes/De Zeeleeuw, met in het midden Pim de Waard.

Bij de vrouwen ging de zege naar Nederlandse kampioene Pauliena Rooijakkers. Zij bleef Corinne Knaaap en Nienke Brand voor. De volledige uitslag van de Derpbikers Beachrace is hier te bekijken.