DEN BOSCH – Het nieuws dat zijn ploeg naar alle waarschijnlijkheid ophoudt te bestaan, wordt voor Michiel van der Heijden verzacht door een positief bericht vanuit misschien wel onverwachte hoek. Hij is namelijk genomineerd voor de Gerrit Schulte Trofee, de belangrijkste wielerprijs van ons land.

Eerder werd al bekend dat wereldkampioen bij de beloftes een eigen boom krijgt in de gemeente Vlijmen, net als Lars Boom. De winnaar van een etappe in de Ronde van Frankrijk is een van de andere genomineerden voor de Trofee. Om het even simpel te zeggen: Van der Heijden staat op een érg mooi lijstje, want ook Tom Dumoulin (brons op het WK-tijdrijden), Niki Terpstra (winnaar Parijs-Roubaix) en Lars van der Haar (winnaar wereldbeker veldrijden) maken kans.

vanderheijdenhafjelltruiandresdobslaff
Van der Heijden. Foto: Andreas Dobslaff

De kans dat Van der Heijden wint is natuurlijk klein, maar hé, het is natuurlijk al super mooi dat de pas 22-jarige coureur er op staat. Opvallend trouwens: de 23-jarige Wilco Kelderman (wegprof bij Belkin) is genomineerd voor de Gerrie Knetemann Trofee, voor de beste belofte van het jaar. Niets ten nadele van Van der Heijden, maar misschien was het omwisselen van de twee verstandiger geweest. Dan had het grootste mountainbiketalent ook meer kans gehad om te winnen.

De prijs wordt op Maandag 24 november tijdens net nationale Wielergala in Den Bosch uitgereikt.