EIJSDEN – Het zorgde voor chaos tijdens het NK Marathon en ook voor extra kilometers voor de toerrijders van de Bart Brentjens Challenge. Afgelopen zondag waren na ongeveer 35 kilometer een aantal bordjes verwijderd van het parcours van de wedstrijd en toertocht. Al snel ging het gerucht dat de boswachter van Staatsbosbeheer, de eigenaar van het stuk bos waar de pijlen ontbraken, daarvoor verantwoordelijk was. De organisatie van de Bart Brentjens Challenge laat weten dat hij niet de schuldige is. Ze zijn daarentegen degene die het wél gedaan heeft, op het spoor.

bramroodkopgroepnkmarathonbaspeters
De kopgroep van het NK Marathon. Foto: Bart Brentjens Challenge

“Als organisatie hebben wij uiteraard direct contact gezocht met Staatsbosbeheer”, stelt het comité op de website van de Challenge. “De boswachter was wel ter plaatse en had het ontbreken van de bordjes ook geconstateerd. Hij was vanzelfsprekend niet blij met de daad, omdat de deelnemers nu op zoek moesten naar de juiste route en daarbij paden aandeden, die eigenlijk verboden terrein zijn voor mountainbikers. Vandaar dat er direct contact gezocht is met de organisatie.”

Samen met Staatsbosbeheer probeert de organisatie van de Challenge nu te achterhalen wie wel schuldig is aan het vervelende voorval. “Vanwege ontvangen signalementen van deelnemers zijn organisatie en Staatsbosbeheer wel op een spoor terecht gekomen dat kan leiden naar deze meneer of mevrouw. Bij vondst zullen wij zeker het gesprek aan gaan en achterhalen wat zijn of haar beweegredenen zijn geweest.”

De relatie tussen Staatsbosbeheer en de organisatie van de Challenge is door het voorval niet beschadigd. “In november gaan we bijelkaar zitten om een nieuwe route voor 2015 te bespreken”, staat op de site.