NIEUWEGEIN – Uit een eerste blik op de reglementen van de Lotto KNWU Strandraces, blijkt dat er weinig veranderd is ten opzichte van vorig jaar. De Nederlandse wielerbond houdt vast aan dezelfde puntentelling, kiest niet voor een schrapresultaat en ook niet voor verschillende leeftijdscategorieën.

logo-KNWUDat betekent dat er net als vorig jaar een klassement van zeven wedstrijden wordt opgemaakt voor licentiehouders mannen en vrouwen, en KNWU-basisleden mannen en vrouwen.  Het prijzengeld is zowel bij de licentiehouders mannen, als vrouwen gelijk: 1000 euro.

De bedoeling is dat er bij elke wedstrijd een startvak is voor alle vrouwen, één voor licentiehouders mannen, één voor basisleden mannen en één voor de rest van het veld. Als het evenement het toelaat, starten de vrouwen een kwartier eerder.

De Lotto KNWU Strandraces start op zondag 9 november met Hoek van Holland-Den Helder en eindigt 15 maart met Castricum-Camperduin-Castricum.