APELDOORN – Dat het zo goed zou gaan in haar thuiswedstrijd, dat had Anne Terpstra niet verwacht. Ze reed zondagmiddag solo naar de zege in de MPL Stappenbelt Trophy in Apeldoorn, de laatste wedstrijd in de Topcompetitie. “Ik voel me fysiek nog wel sterk, maar na het WK heb ik de wedstrijdfocus eigenlijk niet meer gehad en opgezoch,” analyseerde ze na afloop haar prestatie. “Ik ben gewoon lekker aan het fietsen. De motivatie is er ook nog en dat lijkt allemaal goed uit te pakken.”

Terpstra, die binnenkwam voor de Belgische Alice Pirard en haar Oekraïense teamgenote Yana Belomoina, ging bewust hard van start. “Om te kijken wat er zou gebeuren. Ik kon vrij snel wegrijden, maar twijfelde of ik het wel vol kon houden. Gelukkig ken ik de ronde heel erg goed en weet ik precies waar ik een klein beetje rust kan pakken om zo alle klimmetjes vol gas te kunnen blijven geven.”

terpstrabarend
Terpstra neemt, gevolgd door Annemarie Worst, de kopstart. Foto: Bar-end

Het was voor Terpstra de eerste keer keer dat ze in Apeldoorn bij de elites won. “Heel erg tof. Aan de aanmoedigingen kon het ook niet liggen.”