APELDOORN – Winnen in het rood-wit-blauw, dat is altijd lekker. Tom Hoekman kreeg het afgelopen zaterdag voor elkaar bij de MPL Stappenbelt Trophy. De mountainbiker van Zwiep was in Apeldoorn op de eerste dag van het slot van de Topcompetitie de beste in een klein amateur-veld.

Hoekman reed in het begin van de koers weg met zijn Transalp-partner Maarten Janssen (SforZ-Racingteam). Toen die laatste vanwege dip en een technische fout moest lossen, vormde er zich een kopgroep van vier, met naast Hoekman Dennis Ebert (Merida-Bassa), Mattijn Motshagen en Jeroen Wessel.

tomhoekmanapeldoorn
Tom Hoekman in actie in Apeldoorn.

Hoekman reed veel op kop, moest hier even van herstellen, zelf ook even lossen, maar voor het ingaan van de finale sloot hij weer aan en sloeg hij zelfs het beslissende gat op een technische passage. Motshagen sloot aan, maar omdat Hoekman de sprong wél en hij de sprong niet nam, kwam Hoekman als eerste ove de streep.  Ebert, winnaar van het eindklassement, werd derde, Wessel vierde en Janssen vijfde.

Top 10 Amateurs MPL Trophy Apeldoorn
1. Tom Hoekman
2. Mattijn Motshagen
3. Dennis Ebert
4. Jeroen Wessel
5. Maarten Janssen
6. Coen Hoogervorst
7. Wouter Rorije
8. John Vos
9. Kevin Nooijen
10. Richard Feiken

Tielens en Van der Heijden winnen bij Masters
De zege bij de dertigplussers ging naar de Belg Jimmy Tielens. Hij bleef Nederlands kampioen Christian de Graaff en Erik van Laar voor. Bij de veertigplussers was Leon van der Heijden de beste, voor Arne Nuijs en Patrick Muurmans.

Top 10 Masters 1 MPL Trophy Apeldoorn
1. Jimmy Tielens
2. Christian de Graaff
3. Erik van Laar
4. Eric van den Bogaard
5. Anco Korteweg
6. Jan van Soest
7. Rick van Gaalen
8. Marco Hurkmans
9. Simon Apperloo
10. Tibor Zwaan

Top 10 Masters 2 MPL Trophy Apeldoorn
1. Leon van der Heijden
2. Arne Nuijs
3. Patrick Muurmans
4. Freddie van der Schoot
5. Ronny Geerts
6. Gert Stappenbelt
7. Peter Nielen
8. Bas Bloeming
9. Rick van Dijk
10. Rolf Vetter

Volledige uitslagen dag 1 Topcompetitie Apeldoorn