EIJSDEN – Oké, misschien gaf wegrenner Tom Dumoulin vorig jaar niet zo’n goed voorbeeld, maar mountainbiketoppers en kanshebbers op eremetaal bij het NK Marathon: maakt uw borst maar nat.  Wielerprofs Lars Boom en Johnny Hoogerland zullen komende zondag aan de start staan van de Bart Brentjens Challenge. Zeker Lars Boom, een man met voldoende offroad-ervaring en afgelopen zomer nog winnaar van een Tour-etappe, zou ver moeten kunnen komen in de bijna 110 kilometer lange wedstrijd.

bikelarsboom
Deze foto, die Boom op 20 augustus van zijn eigen bike maakte, komt dan ineens in een heel ander daglicht te staan.

Bikesight heeft nog geen volledige deelnemerslijsten onder ogen gezien, maar de bron van het hierboven besproken nieuws spreekt ook over deelname van Michiel van der Heijden. Dat is echter niet waar: de beloftewereldkampioen is een weekje enduro-biken in Zwitserland. “Maar ik had wel graag een keer tegen Lars gereden”, liet Van der Heijden weten. De twee komen bij elkaar uit de buurt en trainen regelmatig samen.

Naast de bij iedereen bekende mountainbiketoppers (we zijn op zoek naar een volledige startlijst) staan ook wegrenners Ronan van Zandbeek en Tjarco Cuppens aan de start. Als gezegd: Tom Dumoulin had het vorig jaar lastig. De bronzen medaillewinnaar van het afgelopen WK tijdrijden ging nog wel voortvarend van start, maar finishte uiteindelijk al tourend anoniem in het achterveld. Meevaller voor Dumoulin toen: door alle modder was zijn witte pakje totaal onherkenbaar geworden.