JELENIA GORA – De mountainbikers van Giant XC Pro sloten het XC-seizoen afgelopen zondag af in het Poolse Jelenia Gora, waar Maja Wloszczowska – lid van het Nederlandse team – een belangrijk aandeel heeft in de organisatie van de plaatselijke MTB Trophy. In die wedstrijd, op een volgens de renners wereldbekerwaardig parcours, deden de Giant-renners vanzelfsprekend om de prijzen mee.

Bij de vrouwen won U23-wereldkampioene Jolanda Neff, bij de mannen vochten de Zweed Emil Lindgren en onze eigen Michiel van der Heijden een verbeten gevecht uit. De twee reden op het door de regen zeer technisch geworden parcours weg bij de rest van het veld en maakten elkaar rondenlang het leven zuur op de glibberige paden. Pas in de laatste ronde viel de beslissing: Lindgren bleek over een net iets langere adem te beschikken dan de belofte-wereldkampioen van Hafjell.

heijdenlindgrengora
De stijl van het duel tussen Lindgren en Van der Heijden in een beeld gevangen. Foto: Bikelife.