OLDENZAAL – Frank Beemer heeft zondag met succes zijn titel in het Open Twents Kampioenschap verdedigd. De mountainbiker van MPL-Specialized bleef op het oude Benelux Cup-parcours in Oldenzaal veldrijder Maarten Nijland en junior Per Wiggers voor. Nederlands amateurkampioen Tom Hoekman deed achter de ontketende Beemer ook lang mee om de tweede plek, maar moest zijn concurrenten door een krom getrapte ketting in de slotfase laten gaan. Ook de sterk gestarte Liwald Doornbos had pech: hij reed lek en moest de race verlaten.

frankbeemeroldenzaal
Beemer op de rockgarden in Oldenzaal.

Beemer reed een paar weken geleden nog op het WK in Hafjell. Hij was niet de WK-deelnemer die van start ging in Oldenzaal: bij de vrouwen stonden belofte Annemarie Worst en juniore Marlo Koevoet aan de start. Die twee reden in de vrouwen-wedstrijd al snel weg bij de rest van het veld. Na een valpartij van Worst, kon Koevoet onbedreigd naar de Twentse titel rijden. Lyan Rensen werd achter het tweetal derde.

In de funklasse won bij de mannen Koen Verheijen, voor Rick Oosterlaar en Matthieu Tanke. Bij de vrouwen was Marjolein Stegeman de beste, voor Brigitte Loos en Marlies Lenselink. Alle uitslagen van het Open Twents Kampioenschap in Oldenzaal zijn hier te bekijken.