CALLANTSOOG – Een afwisselend parcours van tien kilometermet strand, duinopgangen, bossen, gravel, asfalt en gravel dat in 5 uur zo vaak mogelijk afgelegd moet worden, alleen of als duo. Dat is Callantsoog on Wheels. En als je het zo leest, dan weet je eigenlijk al dat het een kolfje naar de hand van één renner is. Juist, Ramses Bekkenk. De mountainbiker van KMC-Koga-Mitsubishi toonde zich afgelopen zondag inderdaad de sterkste van het Noord-Hollandse evenement.

callantsoogwimlemmers
Start van Callantsoog on Wheels. Foto: Wim Lemmers

In de solo-categorie legde Bekkenk een ronde meer af dan nummer twee Henk van Vuure. Op nog een ronde achterstand finishte Michael Krijnen op plek twee. Bij de vrouwen ging de solozege naar Laura van Regenmortel.

Bij de duo’s was er een spannende strijd tussen Nederlands beloftekampioen Thijs Zuurbier en zijn partner Bram de Waard en het Kenda/MPL-duo Roy Beukers/Robbert de Nijs. Die strijd werd na in 117,6 kilometer met iets meer dan 1,5 minuut voorsprong gewonnen door De Waard en Zuurbier. Derde, op bijna een kwartier achterstand, werden Sven Burger en Stijn Appel.

Alle uitslagen van Callantsoog on Wheels zijn hier te bekijken.