ZERMATT – Hun achterstand op Ariane Kleinhans en Annika Langvad was groot, hun voorsprong op hun naaste achtervolgers nog groter. Het enige dat Hielke Elferink en haar Zwitserse partner Esther Süss afgelopen zaterdag tijdens de vijfde en laatste etappe van de Swiss Epic hoefden te doen om zich te verzekeren van de tweede plek in het eindklassement, was veilig binnen te komen. Dat deed het duo van Wheeler-iXS met hun zesde tweede plek in de daguitslag.

Op de laatste dag was het verschil met Langvad/Kleinhans maar klein: slechts vier minuten. Het verschil in het eindklassement bedroeg uiteindelijk net geen uur. Alle uitslagen van de Swiss Epic zijn hier te bekijken.

elferinkmariusmaasewerdegopromotion
De champagne vloeide rijkelijk op het eindpodium van de Swiss Epic. Foto: Marius Maasewerd/EGO-promotion