DAUN –  Een zesde plek voor Bram Rood (KMC), een zevende voor Ramses Bekkenk (KMC), een negende voor Rob van der Werf (Backdraft) en een tiende voor Gijs Dohmen. Op de Duitse winnaar Tim Böhme en zijn Bulls-teamgenoot Karl Platt (tweede) stond geen maat tijdens de Vulkanbike in het Duitse Daun, maar daarachter deden de Nederlandse marathonbikers het prima in de 100 kilometer lange wedstrijd in de Eiffel.

Achter de mannen in de top tien was het helemaal Nederland dat de klok sloeg: in totaal finishte liefst twaalf landgenoten in de top twintig. Dat waren achter de hierboven genoemde namen achtereenvolgens Bart Classens (SforZ-Racingteam), Maarten Janssen (SforZ)  Joost Kooi (ATB-bikers), Wil Baselmans (Het Snelle Wiel), Michel Pannekeet (Giant), Frank Molenaar (SforZ), Nick van den Heuvel (Snelle Duvels) en Nard Clabbers (SforZ).  Janssen (derde Senioren-I), Baselmans (winst Senioren-2) en Clabbers (tweede Senioren 2) mochten daarbij ook nog het podium op. Datzelfde gold voor Thijs van den Brink (tweede Senioren-III) en Nico van der Laarse (tweede Senioren-IV).

Van den Heuvel en het SforZ-trio Janssen, Molenaar en Classens op weg naar hun plek in de top twintig.
Van den Heuvel en het SforZ-trio Janssen, Molenaar en Classens op weg naar hun plek in de top twintig.

Op de 85 kilometer won Karen Brouwer (KMC). Op die afstand eindigde Steven Eskes (Beebikes-Nutswerk) als enige een Nederlander in de top tien-overall (6e). Daarnaast waren er podiumplekken voor Mark van Schie (derde Senioren-1), Dirk Keijnemans (eerste Senioren-IV) en Tanja Bastiaansen (tweede Senioren-IIw).

Bij de 65 kilometer lange halve marathon werd Pim van de Swaluw derde. Ook Iroy Cosse (vijfde, eerste Senioren-1) eindigde op die afstand in de tien.

Dat er zoveel Nederlanders naar Daun waren afgereisd, kwam omdat de koers de laatste manche is in de SforZ ROSE MTB Marathoncup. Meer over de eindklassementen van die cup volgt later. De volledige uitslag van de Vulkanbike in Daun is hier te bekijken.