ASSEN – Deze dagen tekent hij een contract bij het nieuwe Roompot/Orange Cycling team. In zijn afspraken met zijn nieuwe ploeg krijgt wielerprof Marc de Maar, nu nog actief voor het Amerikaanse United Healtcare, de ruimte om zich te gaan richten op het WK Marathon op de mountainbike. Dat meldt Dagblad van het Noorden vandaag.

curacao_Marc
Marc de Maar.

De Maar, afkomstig uit Assen, reed in 2013 al eens de Dolomiti Superbike in het Italiaanse Villabassa en de Montafon M3 Marathon Schruns. In de eerste wedstrijd, toen onderdeel van de UCI MTB Marathon Series, eindigde hij als 25e. In de 120 kilometer lange wedstrijd in Oostenrijk finishte hij net voor Bram Rood als 6e, op krap een half uur achterstand van de Zwitserse winnaar Lukas Büchli. “Zonder dat ik me specifiek had voorbereid, lag het me wel”, zegt De Maar in het Dagblad van het Noorden.

De voormalig renner van Rabobank en Quickstep kwam in het verleden uit voor de Nederlands Antillen. Nu heeft hij weer een Nederlandse licentie. Hij won dit jaar een etappe in de Ronde van Noorwegen en het bergklassement in de Ronde van Turkije.