BAD SALZDEFURTH – Fabian Giger, Ondrej Cink, Frank Beemer, José Hermida, Emil Lindgren, Rudi van Houts en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Vorig weekend waren ze allemaal actief op het WK, nu zondag rijden ze de laatste manche van de Bundesliga in het Duitse Bad Salzdefurth.

Het wordt ook de wedstrijd waar Michiel van der Heijden (22) voor het eerst in zijn vorige week verdiende regenboogtrui zal rijden. Van der Heijden, die dit seizoen in dit soort wedstrijden meestal bij de elites startte, kiest er vanwege die trui bewust voor om zijn inschrijving aan te passen en bij de beloftes te starten.”Mijn nieuwe kledingpakket is vandaag binnengekomen”, laat hij trots aan Bikesight.nl weten.

vanderheijdenhafjelltruiandresdobslaff
Van der Heijden in zijn WK-trui. Foto: Andreas Dobslaff/EGO-Promotion

Van der Heijden neemt het bij die beloftes op tegen niet alleen Grant Ferguson (5e op het WK) van Betch.nl-Superior, maar ook tegen Nederlands kampioen Thijs Zuurbier en het MPL-duo Kjell van den Boogert en Robbert de Nijs. Ook bij de vrouwen een internationaal topveld, met belofte-wereldkampioene Jolanda Neff, Gunn-Rita Dahle, Maja Wloszczowksa en Lisi Osl. Nederlandse vrouwen die starten zijn Anne Tauber, Britt van den Boogert en Lisanne Bouwmeester.

De volledige startlijsten van de Bundesliga zijn hier te bekijken. Het programma staat hier. Voor wie wil gaan kijken: Bad Salzdefurth ligt ongeveer 400 kilometer van Utrecht.