WIERDEN – Een prachtig eerbetoon voor Annefleur Kalvenhaar: in haar woonplaats Wierden wordt een mountainbikeroute vernoemd naar de zo tragisch om het leven gekomen mountainbikester. Kalvenhaar verongelukte een paar weken geleden tijdens de laatste wereldbeker van het seizoen in Franse Méribel en zou de route eind september openen. Dat gebeurt nu door haar broertjes, meldt RTV Oost.

“Direct na haar overlijden kregen wij het idee om een deel van de route naar haar te vernoemen”, zegt Arie Wever van de werkgroep die de MTB-route mogelijk maakt op de radiozender van RTV oost. Burgemeester Henk Robben van de gemeente Wierden nam namens de werkgroep contact op met de familie van Annefleur. “De familie was zeer ontroerd”, stelt Wever.

kalvenhaarannemaasewerdego
Annefleur Kalvenhaar. Foto: Marius Maasewerd / EGO-Promotion

Beluister hieronder het audiofragment van het interview met Wever.