NIEUWEGEIN – Persberichtje van de KNWU met goed nieuws: Lotto heeft zich wederom verbonden als hoofdsponsor aan de KNWU Strandrace competitie. Op 9 november vindt de eerste wedstrijd in deze competitie plaats. In de Lotto Strandrace competitie worden in totaal zeven wedstrijden verreden. Het Nederlands Kampioenschap Strandracen vindt dit seizoen plaats in Egmond.

lotto2De KNWU heeft vorig jaar samen met de Lotto voor het eerst de Strandrace competitie georganiseerd. Vorig jaar stonden iedere keer honderden gemotiveerde wielrenners aan de start, waaronder grote namen als Sebastiaan Langeveld en Marianne Vos. Nieuw dit jaar in de competitie zijn de wedstrijden op Texel (22 november 2014) en in Vlissingen (25 januari 2015). Naast de wedstrijden in de competitie worden er nog meerdere strandraces langs de Nederlandse kustlijn georganiseerd onder auspiciën van de KNWU.

Professionalisering competitie   

“De charme van het strandracen is dat iedereen vanaf 16 jaar oud op eigen niveau kan deelnemen”, aldus manager sport van de KNWU, Henk van Beusekom. “Iedereen is van harte welkom van profs tot aan sportieve fietsers en zelfs renners die niet bij de KNWU zijn aangesloten. “In dit tweede seizoen hebben we grote stappen gezet in de verdere professionalisering van de Lotto Strandrace competitie. Er wordt goed samengewerkt tussen de verschillende organisatoren, waardoor het opnieuw een succesvolle competitie wordt”, aldus Van Beusekom.

De competitie werd vorig jaar gewonnen door Sven Broekaart. Lees hier het verslag van hoe hij het eindklassement bemachtigde.

Kalender

Datum Race Locatie  
09-11-2014 Hoek van Holland – Den Helder Kustlijn Lotto Strandrace competitie
22-11-2014 Kuik & Struun Texel Lotto Strandrace competitie
07-12-2014 Strandrace Wijk aan Zee Wijk aan Zee Strandrace
13-12-2014 100 % D-Day Castricum Strandrace
14-12-2014 Sram Beachrace Noordwijk Lotto Strandrace competitie
10-01-2015 AGU Egmond Pier Egmond Egmond Nederlands Kampioenschap
25-01-2015 MTB race Zeeland Vlissingen Lotto Strandrace competitie
08-02-2015 Dijk tot Dijk race Petten Lotto Strandrace competitie
22-02-2015 Farm-Frites  & CCN-Sportswear Strandrace Rockanje Rockanje Strandrace
07-03-2015 Strandrace Ameland Ameland Lotto Strandrace competitie
15-03-2015 Castricum-Camperduin-Castricum Castricum Lotto Strandrace competitie
28-03-2015 Zandvoort – Katwijk – Zandvoort Zandvoort Strandrace