WAREGEM – Hij gaf het na afloop eerlijk toe: hij had niet de benen om te winnen. Maar dat nam niet weg dat de  manier hoe Lehvi Braam (SBJ Biketeam) vrijdag in Waregem de leiderstrui in de City Mountainbike verspeelde vervelend was. Braam brak in de kwalificaties zijn ketting, kreeg daardoor de laatste tijd en kwam in heat terecht met toppers Andy Eyring en Jeroen van Eck (MPL-Specialized). Braam werd vervolgens door die twee uitgeschakeld. De Duitser werd uiteindelijk de beste van de dag en nam daardoor de leiderstrui van de XCE-streetraceserie van de mountainbiker uit Dodewaard over.

Na de pech van Braam draaide de dag uit op een gevecht tussen Van Eck, die de snelste kwalificatietijd reed, en de latere winnaar. De twee namen het tegen elkaar op in elke heat. In de finale profiteerde Eyring van een valpartij van Van Eck, die samen met veldrijder Yorben van Tichelt onderuit ging. Tim Merlier, teamgenoot van Van Tichelt bij Sunweb, werd daardoor tweede. Van Tichelt was eerder opgekrabbeld en bemachtigde nog de derde plek, Van Eck werd vierde.

City-Mountainbike-WaregemMen-Start-Race-FinishLoek-PIctures-Belgium-150814b
Van Eck en Eyring in gevecht tijdens een van de heats. Foto: CIty Mountainbike

In het algemene klassement van de City Mountainbike is nog niet bijgwerkt. Kijk daarvoor later op de website van de wedstrijdserie, die dit seizoen nog twee races kent (in Gent en Utrecht).