WINDHAM – Michiel van der Heijden heeft in het Amerikaanse Windham niet zijn tweede wereldbekerwedstrijd op rij kunnen winnen. De mountainbiker van Giant XC Pro die vorige week in Canada de beste was, eindigde zondagmiddag op een vijfde plek bij de beloftes. Een prima klassering, maar wél de eerste keer dat Van der Heijden dit jaar niet in de top 3 finishte in een World Cup. Daar klassementsleider Jordan Sarrou de race won, lijkt het winnen van de overall-wereldbeker voor Van der Heijden, die tweede stond, nu ook een zeer lastige opgave worden.

uci-mtb-world-cup-2013-logoDe Brabander had net als vorige week geen topstart. Nu vocht hij zich van de 20e plek via de negende positie nog wel naar een positie in de top drie, maar aan het einde van de race moest hij die positie weer prijsgeven. Voor Van der Heijden finishte verder nog Anton Cooper, Betch.nl-Superior-coureur Grant Ferguson en Howard Grotts. In dezelfde race eindigden MPL-mountainbikers Kjell van den Boogert en Jeroen van Eck als 35e en 36e.

Bij de belofte-vrouwen deed Annefleur Kalvenhaar het een stuk beter dan vorige week in Mont-Sainte-Anne: toen eindigde ze buiten de top twintig, nu finishte de renster van Focus op een twaalfde plek. Kalvenhaar voldeed daarmee aan de WK-kwalificatie-norm van bondscoach Tim Heemskerk (in Albstadt werd ze al 15e). Dat wil overigens niet zeggen dat ze ook daadwerkelijk geselecteerd wordt voor het kampioenschap dat begin september in Hafjell wordt gereden.

Britt van den Boogert, die vorige week op een mooie 15e plek over de streep kwam, had in Windham een iets mindere dag. Niettemin reed ze in de top twintig: 19e.

De uitslagen van de UCI World Cup in Windham zijn hier te bekijken .