BARDO – Tegen de 30 kilometer singletrack over de grens van Polen en Tsjechië, amper 30 centimeter breed, bochtig, hoogteverschil en vooral heel veel wortels. Daar kregen de deelnemers woensdag tijdens de derde etappe van de Sudety Challenge mee te maken. Laura Turpijn, leider bij de vrouwen in de zesdaagse wedstrijd, verteerde het prima. Met een nieuwe etappezege verstevigde zij haar leidende positie in het klassement. Monique Zeldenrust werd op 23 minuten achterstand vierde.

Voor Jan Weevers verliep de etappe minder goed. Door bij Bikesight.nl onbekende reden werd hij na meerdere etappezeges woensdag slechts veertiende bij de Masters. Hij verspeelde daarmee de leiding in het klassement en staat nu vijfde.

540_360_fit_original_99_wrcmmc
Paadje, is het niet? Foto: Sudety Challenge

Alle uitslagen en standen van de Sudety Challenge zijn hier te bekijken.