Iets meer dan een jaar geleden vroeg ik de domeinnaam Bikesight.nl aan en iets minder dan een jaar geleden, na een paar weken van bouwen aan mijn nieuwe website, plaatste ik het eerste nieuwsbericht online. Als je met zo’n avontuur begint, dan maak je van allerlei voorstellingen. Toch had ik niet durven dromen dat de site een jaar later staat waar-ie nu staat.  Met trots mag ik dan ook melden dat Bikesight.nl gaat samenwerken met de website van Wielerrevue, het tweemaandelijkse magazine Wielersport  en dus ook de KNWU. Het is een mooie erkenning voor mijn werk, een mooie stap voorwaarts voor de site, maar vooral denk ik ook goed nieuws voor de mountainbikesport.

Want die mountainbikesport staat centraal op mijn website: het idee ontstond na de constatering dat je na een NK amper ergens kon lezen wie er gewonnen had, laat staan dat je ergens een reactie kon lezen. In de afgelopen maanden heb ik mijn best gedaan om zoveel mogelijk nieuws zo snel en uitgebreid mogelijk te brengen. Ik heb echter maar twee handen én net als iedereen anders maar 24 uur in een dag en dat maakt het maken van keuzes soms noodzakelijk. Zo beperk ik mij (voorlopig nog) tot wedstrijden in de categorieën cross-country, cross-country-eliminator, strandracen en natuurlijk (mijn persoonlijke favoriet) de marathon.

juulbikesight

Toen ik in juli 2013 met de site begon had ik natuurlijk nog maar een beperkt aantal lezers. Dat groeide echter zeer snel, mede met dank aan het zeer populaire strandracen. Om een indicatie te geven: aan het begin van de winter had ik 20.000 pageviews per maand, aan het einde 60.000. Dat aantal is de laatste periode wat afgenomen, maar het doet mij nog steeds deugd om te zien dat verhalen veel gelezen worden. Wat me echter nog meer plezier oplevert is de waardering die ik de laatste maanden vanuit het wereldje gehad heb:  via sponsoring van onder andere BO-Velo,via e-mail, Facebook, bij wedstrijden en ga zo maar door. Dat maakt het bijhouden van zo’n website alleen nog maar leuker.

Goed, terug naar de nieuwe mijlpaal. Om het even kort samen te vatten: het belangrijkste mountainbikenieuws van Bikesight zal binnenkort, soms wat ingekort, verschijnen op de website van Wielerrevue. Het grootste deel daarvan wordt ook doorgezet naar de site van de KNWU. Oftewel: meer wielerliefhebbers zullen op de hoogte raken van wat er speelt in de mountainbikesport. Belangrijk: de site blijft natuurlijk onafhankelijk en wordt geen spreekbuis van de wielerbond.

De veranderingen op dat gebied gaan echter pas over twee weken in. Ik ga nu namelijk (alweer) twee weekjes op vakantie, de website gaat dus weer even op ‘zwart’.  Ik kom pas net na het NK XC in Noorbeek terug. Daarom hierbij het verzoek aan de winnaars en de mountainbikers die een bijzondere koers hebben meegemaakt: stuur een mailtje, spreek me aan op Facebook of als je m’n nummer hebt: geef me een belletje. Dat laatste geldt overigens ook voor bedrijven die willen adverteren ;).

En daarna? Gaan we weer verder met het brengen van mountainbikenieuws en het werken aan de toekomst van Bikesight.nl. Want plannen, die heb ik nog genoeg.