KIRCHBERG – Zijn trip naar het WK Marathon (dat dit weekeinde het Zuid-Afrikaanse Pietermaritzburg wordt verreden) ging niet door. Maar het alternatief dat Rudi van Houts uitkoos pakte niet verkeerd uit. De renner van Multivan-Merida werd zaterdag tweede in de XC-wedstrijd van het Kitzalp Bikefestival, in het Oostenrijkse Kirchberg.  In dezelfde wedstrijd, die werd gewonnen door Van Houts teamgenoot Ondrej Cink, eindigde Frank Beemer (MPL-Specialized) op de negende plek. Beemer reed nog een tijd lang samen met Van Houts, maar kon dat tempo niet de gehele wedstrijd vol houden.

Van Houts was niet de enige Nederlandse podiumkandidaat in de race die werd verreden op het spectaculaire Fleckalm-circuit. Bij de junior-vrouwen werd de Wijchense Marlo Koevoet (Apex) derde, op gepaste afstand van winnares Nadja Heigl.

rudivanhoutsalbstadtmaasewerd
Van Houts op archiefbeeld (in Albstadt). Foto: Marius Maasewerd / EGO Promotions

Uitslagen
De volledige uitslagen van de XC-race in Kirchberg zijn hier te bekijken. Daar staan tevens de uitslagen bij de van de Kitzalpbike, een loodzware marathon die vandaag ook werd verreden.