ALBSTADT – Voor de derde keer dit seizoen is Milan Vader in de top tien geëindigd van een wedstrijd in de UCI Junior Series. In het Duitse Albstadt, waar de wedstrijdserie voor ‘s werelds beste junioren onderdeel is van het wereldbekerweekend, werd de mountainbiker van KNWU Team MTB zaterdag zevende. Eerder werd Vader al vierde in het Oostenrijkse Graz en, vorige week, derde in Nove Mesto.

ucilogoDe in Sittard woonachtige Zeeuw lag na twee rondes nog vierde, maar zakte daar een paar mindere rondes iets terug, naar plek acht. Een tweede tijd in de laatste ronde leverde hem nog een plekje winst op. In dezelfde race werd Vaders’ teamgenoot Roel van der Stegen 38e, David Nordemann (Merida-Bassa) 43e en Wiebe Scholten (KNWU) 79e . De wedstrijd werd gewonnen door de Deen Simon Andreassen, die twee minuten voor Vader finishte.

Bij de wedstrijd voor junior-vrouwen werd Marlo Koevoet prima vijftiende. De Nederlands kampioene kwam na een ronde door op positie 26, maar maakte door een ijzersterk middengedeelte – waarin ze top tien rondetijden noteerde – nog een flinke opmars. Winnares werd Malene Degn, net als Andreassen afkomstig uit Denemarken.

De uitslagen van de UCI Junior Serie races in Albstadt zien hier te bekijken.