ALBSTADT – Ze was gematigd tevreden over haar wereldbekeroptreden in Nove Mesto, waarin Annefleur Kalvenhaar als zeventiende finishte. Eén ding is zeker: de belofterenster van het Duitse Team Focus heeft zich een week later in Albstadt verbeterd. Al was het niet veel: Kalvenhaar kwam zaterdagmiddag in de wereldbekerwedstrijd in het Zuid-Duitse plaatsje als vijftiende over de streep, op iets meer dan 8 minuten van winnares Margot Moschetti uit Frankrijk en nummer twee Yana Belomoina, de Oekraïense van Betch.nl-Superior.

Niet ver daarachter finishte Britt van den Boogert als tweede Nederlandse. De mountainbikester van SBJ kwam als 25e over de streep, 3 minuutjes na Kalvenhaar. Annemarie Worst had geen topdag. De renster van Giant kwam op een 41e plek binnen. Vorige week in Nove Mesto werd Worst nog 28e.

kalvenhaarfocusfocus
Kalvenhaar op archiefbeeld. Foto: Focus XC Team