GRAZ – Milan Vader is zondag in het Oostenrijkse Graz op een minuut afstand van het podium vierde geworden in de UCI Junior Series. In de wedstrijd waar meer dan 80 talentvolle coureurs aan de start stonden, hoefde de coureur van het KNWU Team MTB alleen de alleen de Duitser Luca Schwarzbauer, de Fransman Hugo Pigeon en de Belg Kenneth Coomans voor zich te dulden.  Eerder dit seizoen was Vader in de Junior Series in het Italiaanse Nalles ook al de beste Nederlander. Toen werd hij veertiende.

ucilogoAchter Vader kwam Roel van der Stegen (ook KNWU Team MTB) op de twaalfde plaats als tweede Nederlander over de streep en hij kwalificeerde zich daarmee net als Vader voor het EK.  David Nordemann (Merida-Bassa) kwam als 40e over de streep, Wiebe Scholten (KNWU) als 42e en Bart Pennings (Gerotech) als 69e.  Sven Burger (Merida-Bassa) finishte de race niet.

De volledige uitslag van de UCI Junior Series in Graz is hier te bekijken.