OSS – Zijn snelpak had hij opnieuw thuisgelaten. Maar daarmee hield de vergelijking met vorig jaar augustus toen hij naar de overwinning ‘tourde’  voor een groot deel op. Natuurlijk, Liwald Doornbos schreef afgelopen zaterdag de MCO Trophy opnieuw op zijn naam, maar was het vorig jaar stofhappen, nu had hij te kampen met extreme modder. Daarom ging hij ook niet net als vorig jaar op de fiets vanuit huis naar Oss, maar met de auto. En dat snelpak? “Die is alleen voor droge koersen”, sprak de mountainbiker van Cube-Nutswerk na de wedstrijd, die het bijprogramma is van een landelijke jeugdwedstrijd.

Doornbos, in april de eerste winnaar van de BoVelo Bikesight Bergprijs,  bleef op het op sommige punten technische parcours op het bekende motorcross-terrein in Oss Thom Bonder en Rick van Gaalen voor. “Ik startte achteraan en het duurde twee rondjes voordat ik vooraan zat. Toen een tijdje samen met de nummer twee gereden, maar hij maakte een foutje en toen ben ik van daaruit weggereden. Uiteindelijk was het verschil ongeveer een minuut.”

liwaldpodiumoss
Bonder, Doornbos en Van Gaalen op het podium

De zege in de funklasse bij de MCO Lente Trophy ging naar Dennis de Bijl, voor Jeroen Janssen en Ike Janssen. Bij de vrouwen pakte Anne Tauber de overwinning. Alle uitslagen zijn hier te bekijken.