BOOS – Ze boekte twee weken terug in Büchel haar eerste overwinning in het shirt van SBJ-Biketeam. Dit weekeinde voegde Britt van den Boogert een tweede zege aan haar seizoenstotaal toe. De 19-jarige Middelaarse won na de derde ook de vierde race in Rothaus Bulls Cup. In  Boos (Duitsland) bleef Van den Boogert Stefanie Dohm en Majlen Müller voor.  Het verschil op de finishlijn: bijna een minuut.

vandenbooger2
Van den Boogert, hier nog in tweede positie achter Dohm, maar voor Müller.  Foto: Erik van den Boogert

Ook Britts broer Kjell haalde het podium in Boos.  De mountainbiker van MPL-Specialized (18) werd tweede belofte (en tweede overall!) na een mooie strijd met de latere winnaar, Ben Zwiehoff (Bergamont). Iets voor halfweg koers maakte de twee zich los, waarna ze met z’n tweeën steeds verder weg reden van de rest van het veld. Zwiehoff loste Van den Boogert in het laatste deel van de race.

vandenboogertboosvandenboogert
Het podium in Boos met Van den Boogert, Zwiehoff en nummer drie Marcel Lehrian. Foto: Erik van den Boogert

Van den Boogert was overigens niet de enige coureur van MPL-Specialized die dit weekeinde het podium haalde in een mountainbikerace. Jeroen van Eck pakte in Kluisbergen een tweede plek in een XC-Eliminatorrace die daar werd georganiseerd. Van Eck moest alleen zijn meerdere erkennen in Belgisch kampioen Fabrice Mels. “Ik heb tactisch gereden in  de voorrondes en daardoor veel energie kunnen sparen. In de finale wilde ik graag battlen met Fabrice Mels. maar daar kwam niks van terecht. Fabrice zette aan, ik lag op plek drie. Ik wilde mee maar de jongen voor me had te weinig power om mee te gaan. Er ontstond een gat, kon er niet voorbij en daardoor was Fabrice al weg.. Erg jammer”, sprak de inwoner van het Gelderse Leuth.