PIETERMARITZBURG – Rudi van Houts is het wereldbekerseizoen begonnen met een prima plek in de top 20. De renner uit Luyksgestel werd zondag in Pietermaritzburg 18e. Daarnaast schreef Van Houts met zijn teamgenoten van Multivan-Merida (Ondrej Cink, Thomas Litscher en José Hermida) het teamklassement op zijn naam. “Ik ben zeker tevreden met het resultaat en vooral ook met het snelle herstel van mijn blessure”, zei Van Houts, die tijdens de Cape Epic moest opgeven met een bovenbeenblessure die hij opliep bij een valpartij.

Van Houts dankte zijn plek in de top 20 aan een sterk tweede deel van de race. “Ik zat opgesloten met de start, waardoor ik wat posities verloor. Daardoor begon ik de wedstrijd op positie 30. De eerste helft van de race voelde mijn benen nog niet zo goed, maar vooral in de vierde en vijfde ronde kon ik veel plekken goedmaken.”

vanhoutskustenbruck
Van Houts samen met zijn teamgenoten van Multivan-Merida op het podium. Foto: Armin M. Küstenbrück / EGO Promotion

Het winnen van de teamranking deed de Brabander ook goed. ” “Prachtig”, sprak hij opgetogen.

De wereldbekerwedstrijd in Pietermaritzburg werd een prooi voor Julien Absalon, die de Duitser Manuel Fumic voorbleef.  De complete herhaling van de wedstrijd is hieronder terug te kijken. De volledige uitslag staat hier.