PIETERMARITZBURG – Tweede worden in een wereldbeker en het gevoel hebben dat er nog iets meer in het vat zit. Michiel van der Heijden (Giant XC Pro) heeft alles onder controle.  “Het is bij zo’n eerste race altijd lastig te voorspellen wat je kan verwachten”, zei de 22-jarige belofterenner na zijn race in Pietetmaritzburg. “Maar ik ben heel blij om het wereldbekerseizoen te beginnen met een tweede plaats.”

vanderheijdenpietermaritzburgegopromotiearminkustenbruck
Een sprongetje meer of minder, Van der Heijden is er niet vies van. Foto: EGO Promotion/Armin M. Küstenbrück

Van der Heijden verkeerde de afgelopen weken in een prima conditie, en reed sterke uitslagen op Cyprus, in Engeland en in Zwitserland. De topvorm die hij daar toonde, had hij in Zuid-Afrika niet helemaal. “Ik weet hoe mijn conditie de afgelopen week was”, sprak Van der Heijden. “Vandaag voelde het niet zo goed als tijdens die races. Ik kon mijn tempo vasthouden, maar ik kon niet pieken zoals het zou moeten. Maar, dat is iets moois om aan te werken de komende tijd, en dat geeft me motivatie richting de volgende wereldbekers.”