NALLES – Hij lag op kop. In de finale. Hoefde nog maar vijftig meter af te leggen. Maar toen ging het mis voor Jeroen van Eck. De 20-jarige coureur van MPL-Specialized werd zaterdag in de XCE-race van de Sunshine Race in Nalles onderuit gereden door wereldtopper Daniel Federspiel en werd daardoor slechts vierde. Federspiel, afgelopen oktober zilveren medaillewinnaar op het WK XCE, won de race, voor Italiaans kampioen Elia Silvestri en Sepp Freiburghauss.

“Federspiel wilde me binnendoor inhalen”, vertelt Van Eck. “Maar het gaatje was veel te klein. Hij tikte me aan, waardoor ik viel. Balen natuurlijk, maar deze race is voor mij wel met de bevestiging dat de trainingen de afgelopen periode geholpen hebben. Ik nu al sterker ben dan vorig jaar, en daar ben ik echt heel erg blij mee.”

Bekijk in onderstaande video (vanaf 60 seconden) de valpartij van Van Eck:

vanecknallesarminMkustenbruckegopromotion
Start van de finale. Van links naar rechts:  Freiburghauss, Silvestri, Van Eck en Federspiel. Foto: Armin M. Küstenbruck / EGO Promotion