NALLES – De mountainbikers van het KNWU team MTB hebben zich zondag in de UCI Junior Series staande in gehouden in de eerste helft van het deelnemersveld van liefst 154 junioren. In het Italiaanse Nalles presteerde Milan Vader het beste: hij werd 14e. Zijn teamgenoten Roel van der Stegen, Wiebe Scholten en Perry van den Bos eindigde respectievelijk als 23e, 41e en 63e.  Winnaar werd de Italiaan Dominik Gschnell.

MPL-coureurs Jeroen van Eck en Robbert de Nijs deden in Nalles mee aan de UCI-race voor elites en beloftes. Voor Van Eck, die de dag daarvoor nog de finale haalde in de XCE, draaide die race uit op een sof: hij werd vanwege de 80 procent-regel eerder uit koers gehaald en werd 61e. De Nijs deed het een stuk beter. Hij werd in het sterke veld 29e overall en 9e belofte. Manuel Fumic schreef de race op zijn naam.

Bij de vrouwen werd Anne Terpstra 12e. De mountainbikester van Betch.nl-Superior gaf meer dan 9 minuten toe op winnares Katrin Leumann.

anneterpstranalles
Anne Terpstra (in het rood-wit-blauw) tijdens de start van haar race in Nalles.

Uitslagen Sunshine Races Nalles

Junioren
1. Dominik Gschnell (Italië)
14. Milan Vader
23. Roel van der Stegen
41. Wiebe Scholten
63. Perry van den Bos

Elite-vrouwen
1. Katrinn Leumann
12. Anne Terpstra

Elite-mannen
1. Manuel Fumic
29. Robbert de Nijs (9e belofte)
61. Jeroen van Eck