HAPERT – Met in totaal 360 deelnemers bij de eerste wedstrijd is zondag het nieuwe seizoen van de ATB-cross van start gegaan. De Belgisch/Nederlandse wedstrijdserie deed dat voor het eerst met een wedstrijd in Hapert, waar de mannen van Peerkes Biketeam een belangrijk aandeel hadden in de organisatie. Dat team kon een prima georganiseerde wedstrijd echter net niet bekronen met een zege in de A-categorie.  Theo Eltink moest op het parcours rond het terrein van wielerclub Het Snelle Wiel net zijn meerdere erkennen in de Belgische winnaar Vincent Meyvis. De oud-wielerprof (32) eindigde als tweede, derde werd Bart Lodewijckx.

Eltink en Meyvis reden al snel weg en werkten de hele koers goed samen. Pas in de laatste ronde reed de Belg bij zijn medevluchter weg. Ondanks dat hij naast de zege greep, was Eltink zeer tevreden met zijn prestatie. “Het ging lekker”, keek hij terug. “En dat had ik niet verwacht. De laatste tijd erg druk geweest met werk, studie en stage had ik me niet goed voor kunnen bereiden. Wat me goed hielp was dat het parcours echt op mijn lijf was geschreven.  Het rondje was snel, technisch, en met stilstaande bochten waarna je vol aan moest zetten.  Lekker explosief dus, en dat ligt me wel.”

13675540364_492eef41c3_b
Eltink, hier aangemoedigd door zijn teamgenoot Corné van den Voort. Foto: Het Snelle Wiel
13675225695_9fdf9babbb_b
Drukte tijdens de eerste ATB-cross van dit seizoen. Foto: Het Snelle Wiel

Alle uitslagen van de ATB-cross in Hapert zijn hier te bekijken. De wedstrijdserie gaat komende zondag verder met eenrace in het Belgische Beverlo.