LUGANO – Michiel van der Heijden en Frank Beemer verkeren in een prima vorm. De twee Nederlandse mountainbikers hielden zich zondag goed staande in het sterke startveld van de BMC Cup in Lugano: ze finishten in Zwitserland knap als derde (Van der Heijden) en als achtste (Beemer). Van der Heijden gaf iets meer dan een minuut toe op de Franse winnaar Julien Absalon en dertig seconden op nummer twee Moritz Milatz uit Duitsland.

bmcracingcupDe 21-jarige mountainbiker van Giant XC Pro – die vorige week een race in Engeland won – bleef onder andere Ralph Näf, Thomas Litscher en Fabian Giger voor, al kregen die wel allemaal te maken met materiaalpech. Beemer, afgelopen weken winnaar in Berlicum en Pepingen, finishte in het spoor van die coureurs, op meer dan vier minuten van Absalon.

Voor Van der Heijden begon de race stroef. Hij lag een tijd negende, maar maakte vervolgens een opmars naar het podium. “Ik was in het begin niet klaar om af te zien. Maar gedurende de race ging het rondje per rondje beter.”

De uitslag van de BMC-Racing Cup in Lugano is hier te bekijken.

vanderheijdenlugano
Het podium in Lugano.