PEPINGEN – Frank Beemer heeft een prima start van het mountainbikejaar. De 26-jarige coureur van MPL-Specialized won zondag in het Belgische Pepingen een wedstrijd om de Flanders Cup. Na zijn overwinning vorige week in Berlicum, was het voor Beemer de tweede zege op rij in het nog prille seizoen. Ook zijn teamgenoot Robbert de Nijs is het seizoen goed begonnen. De Nijs, vorige week in Berlicum winnaar bij de beloftes, maakte in Pepingen de dubbel voor MPL compleet door tweede overall te worden, en de zege bij espoirs voor zich op te eisen. Hans Becking (Betch.nl-Superior) eindigde, achter nummer drie Joris Massaer, als vierde (derde elite).

beemerpepingenjolientackaert
Beemer neemt een drop-off in Pepingen. Foto: Jolien Tackaert

Het rondje van de Flanders Cup toonde veel overeenkomsten met het NK parcours in Noorbeek van een aantal jaren terug: veel grasstroken, maar wel veel hoogteverschil. Beemer en De Nijs stonden niet helemaal vooraan opgesteld, maar op een lange grindklim na de start reed Beemer – met de Nijs in zijn wiel – naar voren. Het tweetal sloot aan bij de kopgroep, met daarbij onder andere Becking en de Belgen Massaer en Tim Wynants.

Heel lang bleef die kopgroep niet samen: al snel reden Beemer, De Nijs en Massaer bij de rest weg. Nadat Massaer flink wat tijd verloor door een gebroken zadel, kwam het duo van MPL-Specialized alleen op kop te rijden. In de laatste ronde maakte Beemer het verschil.

“Robbert was in het begin heel sterk”, zei Beemer over de wedstrijd. “Het leek zelfs even dat hij het me echt heel moeilijk ging maken. Maar gelukkig ging ik me later in de wedstrijd weer beter voelen.”

De Nijs bevestigde het verhaal van zijn teamgenoot. “Frank gaf in ronde drie aan zich niet super te voelen. Ik voelde me ook niet fantastisch maar we hadden inmiddels al een seconde of 30 voorsprong op onder andere Hans Becking dus dat wilde ik absoluut niet opgeven. Ik koos mijn eigen tempo en probeerde zo constant en efficiënt mogelijk te rijden. Aan het einde van de koers begon mijn tank leeg te raken. Ik probeerde mezelf te sparen om nog een aanval te plaatsen op Frank.  In de laatste ronde, vlak nadat ik had overgenomen viel hij aan op een klimmetje waar ik iedere ronde moeite had. Dat kon ik niet pareren.”

podiumpepingenjolientackaert
Het elitepodium in Pepingen. Massaer, Beemer en Becking. Foto: Jolien Tackaert

Thom Bonder (VisscherHolland) werd in dezelfde wedstrijd dertiende (en vijfde belofte). Pim van der Marel (Merida-Bassa) werd veertiende, Dave van der Kooij (Merida-Bassa) werd zestiende. Marcel Lommers (Merida-Bassa) viel uit. De volledige uitslag van de Flanders Cup in Pepingen is hier te bekijken.