SINGEN – Niet de Black Forest Ultra Bike in Kirchzarten, maar de Rothaus Hegau Bike Marathon in Singen (Zuid-Duitsland) is in 2015 de organisator van het EK Marathon. Reden voor het besluit van de Duitse wielerbond is twijfel over het doorgaan van de Ultra Bike. De organisatie van dat evenement cancelde eerder al de editie van 2014 en kan nog geen garanties geven over 2015.

rothauslogoDe Rothaus Hegau Marathon was in 2013 ook al gastheer van het EK Marathon. In 2014 is de wedstrijd onderdeel van de UCI Marathons Series. De wedstrijd, die wordt verreden op 11 mei, is de laatste mogelijkheid op Europese bodem voor kwalificatie voor het WK Marathon, eind juni in Pietermaritzburg.

Meer info over de Rothaus Hegau Marathon is hier te lezen. Het EK in 2014 wordt op 15 juni verreden in Ballyhoura, Ierland.