ELGIN –  De Cape Epic die voor Rudi van Houts en Jose Hermida zo mooi begon met een zege in de proloog, is voor het duo van Merida-Multivan geëindigd in een teleurstelling. Nadat de twee eerder in de race al veel tijd verloren vanwege een vervelende allergische reactie van Hermida, moest Van Houts vandaag tijdens de vijfde etappe de handdoek in de ring gooien. De 30-jarige mountainbiker uit Luyksgestel is te geblesseerd aan zijn bovenbeen om verder te rijden.

Van Houts liep zijn blessure bij valpartij aan het einde van  de vierde etappe. Hij reed de etappe donderdag nog wel uit en deed op vrijdagochtend nog een poging. Die was tevergeefs.  “Ik heb mijn bovenbeen serieus geraakt”, liet Van Houts aan Bikesight.nl weten. “Ik heb gisteren alles geprobeerd om het weer los te krijgen, door mijn been te laten behandelen, door te stretchen en los te fietsen. Maar dat mocht niet baten. Ik voelde vanochtend al meteen dat het niet ging.”

Hermida heeft de race in zijn eentje vervolgd.

rudivanhoutsopgavecrystalarnold
Van Houts net na zijn opgave. Hij is in goed gezelschap: links Karl Platt, rechts Hannes Genze. Foto: Crystal Arnold