ELGIN – Ze hebben de smaak flink te pakken, Bart Brentjens en zijn Braziliaanse partner Abraa Azevedo. Het duo van Betch.nl-Superior/Meerendal won vandaag in de Absa Cape Epic in de vijfde etappe opnieuw in de Masters-categorie. Het was voor de twee hun vierde etappezege op rij.  Belangrijker voor de klassementsleiders is misschien wel de voorsprong die ze tijdens de rit bij elkaar fietsten op hun achtervolgers van Team Definitive Bikes:  die was bijna tien minuten. Het gat tussen de twee belagers in het algemene klassement is nu bijna een kwartier.

absacapepiclogoHielke Elferink en haar Zwitserse teamgenoot Milena Landtwing hebben allebei last van maagproblemen, en gingen vandaag alleen van start met het doel de finish te bereiken. Dat deden ze prima: het duo van Meerendal had weliswaar driekwartier achterstand op etappewinnaars Ariane Kleinhans en Annika Langvad, ze kwamen na 6 uur en 16 minuten wel binnen als vierde. Die positie consolideerden ze ook in het algemene klassement. Op het moment van het schrijven van dit stuk is de uitslag van Laura Turpijn en de Belgische Sara Mertens (vijfde in het klassement) nog niet bekend.

Bij de mannen ging de etappezege verrassend naar de Belg Roel Paulissen en zijn Italiaanse teamgenoot Riccardo Chiarini (Torpado Factory). Zij kwamen binnen met maar zes seconden voorsprong op Nino Schürter en Philip Buys van Scott-Odlo. Door de zege van Paulissen en Chiarini is er nog geen enkel team dat tijdens deze Cape Epic twee etappes heeft gewonnen. Christoph Sauser en Frantisek Rabon werden derde in de etappe van vandaag.De eerste plek in het klassement bleef in handen van Robbert Mennen en Christian Hynek. Het duo van Topeak-Ergon werd vandaag vijfde, op zeven minuten achterstand van de winnaars.

Voor Rudi van Houts is de Cape Epic over. De 30-jarige Brabander, met zijn partner José Hermida winnaar van de proloog, moest opgeven met een bovenbeenblessure.  Lees zijn reactie hier.

Alle uitslagen en klassementen van de Cape Epic zijn te volgen via deze website.