NIEUWEGEIN – De MTB Marathon tijdens het Papendal Bike Event (10 en 11 mei) is helaas gecanceld, vanwege organisatorische problemen met het parcours rondom Arnhem. Maar het NK Eliminator (zondag) en NK Team Relay (zaterdag) gaat wel door. De inschrijvingen voor die wedstrijden zijn geopend, liet de KNWU vandaag weten. Tevens geeft de nationale wielerbond meer uitleg over wat deze evenementen precies inhouden. En omdat het in het bericht van de KNWU redelijk duidelijk opgeschreven stond, hebben we die tekst hieronder geplakt.

logo_smallNK Eliminator:

Vier rijders gaan de strijd met elkaar aan op een kort MTB pacours van tussen de 500 en 1000 meter. Per ronde gaan de twee snelste rijders door naar de volgende ronde, de twee langzaamste rijders zijn geëlimineerd uit de wedstrijd.  Bij inschrijving voor de verschillende categorieën van het NK MTB Eliminator is het verplicht een KNWU licentienummer in te vullen, met uitzondering van de Funklasse.  De categorieën waarvoor je kan inschrijven zijn terug te vinden op de site van de organisatie (wie het kan vinden, mag het via info@bikesight.nl laten weten, red.).

NK Team Relay:

Het MTB Team Relay is een spectaculair onderdeel waarbij teams van 4 personen (1 vrouw en 1 man 19- en 1 vrouw en 1 man 19+) in estafettevorm ieder 2x het MTB parkoers (á ongeveer 3km)  afleggen. Mocht het team niet kunnen voldoen aan de juiste samenstelling dan mag het wel starten maar dingt het niet mee naar de eindprijzen.  Er zal een NK zijn voor KNWU/UCI teams en daarnaast een apart NK voor KNWU verenigingen. Licentiehouders kunnen zowel uitkomen in het NK voor teams (ook als zij niet officieel deel uitmaken van dit team) alsmede voor het NK voor verenigingen. Om deel te nemen aan het NK voor clubs dienen de renners wel de naam van de desbetreffende vereniging op de licentie hebben staan. Naast dit officiële NK MTB team relay is er ook een wedstrijd voor bedrijven en vrienden teams (sportieve fietser).

Het Papendal Bike Event is echter meer dan alleen het NK Eliminator en Team Relay. Er is een toertocht voor op de wielrenner en er zijn gedurende drie dagen verschillende activiteiten. Kijk op de website van het evenement voor meer info: www.papendalbikeevent.nl