SITTARD – Ze hadden zich graag laten zien tijdens de opening van het nationale wedstrijdseizoen, afgelopen zondag in Berlicum. Maar voor de talenten van KNWU team MTB zat er helaas niets anders op dan de wedstrijd laten schieten:  op hun laatste trainingskamp in het Spaanse Alicante werden al hun mountainbikes, zes in totaal, gestolen uit hun hotel. Daarnaast werden ook al hun schoenen, helmen, brillen, een fietstas en een powermeter ontvreemd.

teamtroi“Het thema van het trainingskamp was ‘verwacht het onverwachte’. Dat werd op deze manier wel heel toepasselijk”, sipte bondscoach Tim Heemskerk over het vervelende incident.

Volgens Heemskerk bleven zijn pupillen rustig onder de tegenslag. Dankzij Shimano en huurfietsen waren ze snel weer in training. Berlicum kwam echter nog te vroeg. “Het waren onze oude fietsen die zijn gestolen”, legt de bondscoach uit. “Als het goed is komen deze week onze nieuwe mountainbikes.”