GREYTON – De leiderstrui in de Masters-categorie hebben ze nog niet heroverd, maar Bart Brentjens en Abraa Azevedo hebben vandaag wel hun derde zege geboekt in de Absa Cape Epic. Het Nederlands/Braziliaanse duo won na hun zege in de proloog en de tweede etappe ook de derde etappe in de Zuid-Afrikaanse meerdaagse. Het verschil met de klassementsleiders Definitieve Bikes, dat na de eerste etappe bijna een kwartier was, is nu nog maar krap vier minuten.

absacapepiclogoBrentjens was na de meer dan 130 kilometer lange etappe niet de enige Nederlander die het podium op mocht. Hielke Elferink werd met haar Zwitserse partner Milena Landtwing derde, iets meer dan achttien minuten achter Ariane Kleinhans en Annika Langvad. In het algemene klassement staan Elferink en Landtwing nu vierde, nog steeds  op meer dan twintig minuten achterstand van het podium.  Sara Mertens en Laura Turpijn, net als Elferink/Landtwing rijdend voor Team Meerendal, eindigde vandaag op een half uur achterstand als vijfde.

Bij de elite-mannen wonnen Christoph Sauser en Frantisek Rabon voor het eerst in deze Cape Epic een etappe. Het duo van Songo.info bleef in de eindsprint Centurion-Vaude (Markus Kauffman en Jochen Käss) en Topeak-Ergon (Kristian Hynek en Robbert Mennen) voor. Voor de derde keer in drie dagen wisselde de leiderstrui van dragers. Topeak-Ergon nam door hun derde plek de trui over van het team van Bulls. Karl Platt en Urs Huber verloren in de derde etappe meer dan tien minuten en werden slechts zesde.  Rudi van Houts en José Hermida konden zich niet mengen in de strijd om de etappezege. Het duo van Multivan-Merida eindigde echter wel in de top tien: negende, op twintig minuten achterstand van Sauser en Rabon.

elferinkpodiumcapeepictwitter
Het podium bij de vrouwen na de derde etappe, met rechts Elferink en Landtwing. Foto: Cape Epic

Veel coureurs zijn nog onderweg in de derde etappe van de Cape Epic. De voorlopige resultaten en klassementen zijn hier te bekijken.