ROBERTSON – Het was een etappe die bij de Masters gewonnen werd door Bart Brentjens en Abraao Azevedo. Waarin de klassementsleiders van Vaude meer dan een uur verspeelden door een gebroken frame, en waarin Rudi van Houts en José Hermida na technisch malheur op reserve naar de finish reden. Maar de tweede etappe van de Absa Cape Epic was vooral een etappe van heel veel regen en modder. Daarom hierbij een paar ‘Bilder des Tages’, zoals ze dat in de Transalp zo mooi zeggen.

hielkeelferinkcapeepic
De blik in de ogen van Hielke Elferink zegt genoeg: zoveel modder is een beetje veel van het goede. Op haar Facebook-pagina liet ze weten met haar partner Milena Landtwing geen gemakkelijke dag te hebben gehad: “We zijn vijfde geworden. We reden op de vierde plek, toen mijn remblokken volledig op waren. Het vervangen ervan heeft ons veel tijd gekost. Maar ik voel me wel beter, na mijn maagproblemen van de afgelopen dagen. Het NK Marathon was er qua regen en modder overigens niks bij. Foto: Cape Epic
elferinkcapeepic
En als de modder eenmaal opgedroogd is, eenmaal over de finish… (links Landtwing, rechts Elferink). Foto: Press Team Meerendal
lauraturpijnepic
Laura Turpijn werd met haar Belgische partner Sara Mertens vandaag vierde. Hier is te zien dat dat niet vanzelf ging. “Belgische weersomstandigheden. Daar zijn we aan gewend, maar dat betekent niet dat we het leuk vinden. Ik kwam over de finish met pijn aan mijn ogen, en ik kon bijna niks zien”, vatte Mertens hun etappe samen. Foto: Cape Epic

Mooie plaatjes zijn verder hier nog te bekijken. Uitgebreide verslagen van de dag (met ook prachtige foto’s) zijn hier en hier te lezen. Hieronder een terugblik op youtube:

Alle resultaten en tussenstanden van de Cape Epic zijn hier te bekijken.