THIEUSIES – Waar een groot aantal coureurs hun XC-seizoen begonnen bij de GP Kivada in Berlicum, stond belofterenner Kjell van den Boogert afgelopen zondag aan de start van de Wallonia Cup in het Belgische Thieusies. De 18-jarige mountainbiker, sinds dit jaar lid van het MPL-Specialized mountainbiketeam, finishte zijn eerste race als belofte op de vijfde plek, iets meer dan vier minuten achter de Belgische winnaar Kevin Panhuyzen.

Van den Boogert begon de race  zeer goed. Hij reed de eerste twee rondes zelfs aan de leiding, totdat Panhuyzen bij hem aansloot. Toen het parcours door een harde regenbui veranderde in een glijbaan en het ook een stuk kouder werd, kwam Van den Boogert in de problemen.

“Ik had moeite met de kou”, liet Van den Boogert op de website van MPL-Specialized weten.  “Maar na afloop was ik toch wel tevreden over de vijfde plek. Ik was erg verrast dat ik alleen op kop kwam te rijden.”

vandenboogertteampresentatiempl
Van den Boogert (links) tijdens de teampresentatie van MPL-Specialized, vorige week. Foto: MPL-Specialized

De volledige uitslag van de Wallonia Cup in Thieusies is hier te bekijken.