ROBERTSON – In een extreem modderige en daardoor ontzettend hectische tweede etappe van de Cape Epic, heeft Bart Brentjens samen met zijn Braziliaanse partner Abraao Azevedo prima zaken gedaan in de strijd om de eindzege bij de Masters. Het duo van Betch.nl-Superior/Meerendal won de etappe in hun categorie, werd twaalfde in de daguitslag en verkleinde het gisteren groot geworden gat op klassementsleiders Shan Wilson en Adrian Enthoven (Definitive Bikes) tot een overbrugbare vijf minuten.

Voor wat tot zover bekend is, kampten veel teams met problemen door de absurd heftige omstandigheden. Onder andere Christoph Sauser en Frantisek Rabon (Songo.info) en ook Rudi van Houts en José Hermida (Multivan-Merida) leden daardoor tijdverlies. Het meest vervelend verliep de etappe echter voor leiders Markus Kaufmann en Jochen Käss van Vaude: zij verloren meer dan een uur vanwege een gebroken frame, dat ze provisorisch maakten met behulp van tie-wraps. Nieuwe klassementsleiders zijn Karl Platt en Urs Huber (Bulls).  De etappe werd gewonnen door Robbert Mennen Christian Hynek (Topeak-Ergon)

kaufmanncapeepictwiter
Klassementsleider Kauffman probeert zijn frame provisorisch te repareren. Foto: Cape Epic

Later vandaag hoopt Bikesight.nl nog meer info te kunnen geven over de tweede etappe van de Cape Epic. Tot die tijd vast wat resultaten (in hun categorie) van Nederlandse deelnemers in volgorde van binnenkomst:

Voorlopige resultaten Cape Epic etappe 2
1. Bart Brentjens en Abraao Azevedo (Betch.nl-Superior/Meerendal / masters)
16. Rudi van Houts en José Hermida (Multivan-Merida / men)
4. Sara Mertens en Laura Turpijn (Meerendal / women)
59. Jason Deane en Mark Everdij (Sirac / men)
15. Roger Rusch en Carl van Maanen (IWC / masters)
5. Hielke Elferink en Milena Landtwing (Meerendal / women)
Volledige uitslag