VOROKLINI – Rudi van Houts en Michiel van der Heijden hebben ook in het tweede weekeinde van hun verblijf op Cyprus een prima resultaat neergezet. In de UCI C1 wedstrijd in Voroklini eindigden ze allebei net buiten het podium. Van Houts werd vierde, Van der Heijden werd zesde. De race werd gewonnen door Van Houts’  teamgenoot Ondrej Cink, die Jan Skarnitzl en Thomas Litscher (net als van Houts en Cink van Multivan-Merida) voorbleef in de strijd om de eerste plek.

Van der Heijden (Giant-XC Pro) gaf uiteindelijk 2,5 minuut toe op Cink, Van Houts hield het gat net binnen de minuut. De mountainbiker uit Luyksgestel was niet blij met zijn vierde plaats, waar wel tevreden over zijn race. “De top drie was in de beklimmingen sterker. Ik probeerde voorop te zitten in de downhills, zodat ik een gat kon creëren. Later had ik ook nog een gevecht met nummer vier Wolfram Kurschat.  Jammer om de strijd om het podium net te verliezen.”

ceremony_VanHouts_Skarnitzl_Cink_Litscher_Kurschat
Het podium in Voroklini met links Van Houts. Foto: Armand Küstenbrück

In dezelfde race werd Thijs Zuurbier (Feenstra-Felt) 24e, en Gosse van der Meer (ook Feenstra) 53e.

Er werd ook nog een combinatieklassement opgemaakt, samen met de resultaten van de Afxentia Stage Race van vorige week. In dat door Cink gewonnen klassement werd Van Houts derde en Van der Heijden vijfde.

Alle resultaten van de Sunshine Cup op Cyprus zijn hier te bekijken.

Hermida
Jose-Antonia Hermida in een van de afdalingen. As you can see: niks mis met het parcours. Foto: Maasewerd.