NIEUWEGEIN – Tijdens de laatste wedstrijd van de Lotto KNWU Strandraces, komende zondag in Castricum, zal het bijzonder spannend worden wie de eindzege in het nieuwe regelmatigheidsklassement naar zich toe zal trekken. Na de race van afgelopen zaterdag op Ameland zijn er bij de mannen licentiehouders nog drie kandidaten voor de eindzege: Ramses Bekkenk (6892 punten), Sven Broekaart (6884) en Robbert de Nijs (6882).

lotto2Concreet houdt dat in dat bij een eindtijd van ongeveer 1 uur en 15 minuten (de winnaarstijd van de 39 kilometer lange wedstrijd van vorig jaar) Bekkenk een voorsprong van ongeveer 45 seconden verdedigt. Zaterdag verloor de renner van Koga-KMC op het lastige strand van Ameland bijna een minuut op De Nijs, die zich daarmee terug vocht in het klassement.

Bij de vrouwen licentiehouders kan Alieke Hoogenboom de zege bijna niet meer ontgaan. De Roelofarendveense heeft alleen aan finishen genoeg om de voorsprong van meer 700 punten op Harriet Koorn te verzilveren.  Bij de KNWU-basisleden stevenen Berry Hollander (voorsprong van meer dan 200 punten) en Monique Andriessen (bijna 500 punten voorsprong) af op winst in het eindklassement.

De volledige klassementen van de Lotto KNWU Strandraces zijn hier te bekijken.