BANYOLES – Vanaf de vierde startrij kwam hij prima weg en reed hij zelfs even in top tien, tussen mannen als Julien Absalon en latere winnaar David Valéro.  Maar daar bleef het ook bij voor Rens de Bruijn, zondagmiddag in het Spaanse Banyoles. De Nijmeegse mountainbiker van Merida-Bassa eindigde in de eerste race van de Copa Catalana uiteindelijk als 47e, op meer dan 12 minuten achterstand van plek één.

copacatalanaDe Bruijn, die in september tijdens de finale van de Copa Catalana in Barcelona nog won bij de beloftes, keek er niet van op dat hij het hoge tempo van de kop van het veld niet kon volgen. “Ik heb deze winter door werk veel minder trainingsarbeid dan normaal kunnen verrichten”, legt hij uit. “Ik wist vooraf dat ik minder sterk was.”

Na zijn prima start zakte De Bruijn steeds verder weg. “Het was een heel zwaar, slecht lopend rondje. Gelukkig heb ik op d’n duur wel weer mijn ritme kunnen vinden en kunnen genieten van de aanmoedigingen van alle Spanjaarden. De sfeer was echt geweldig. De nummer één werd net zo hard aangemoedigd als de nummer honderd.”

De Bruijn blijft nog een paar dagen langer in Spanje om verder te werken aan zijn vorm. “Hopelijk kan ik dan in Berlicum en tijdens de Marathon van Groesbeek meer voorin meedoen”, laat hij aan Bikesight.nl weten.

banyoles_22p
De wedstrijd in Banyoles vertoonde twee overeenkomsten met veldrijden: veel publiek, en trappenlopen! Foto: Ocisport

De uitslag van de openingskoers van de Copa Catalana is hier te downloaden.