PETTEN – Voor zijn gevoel was hij tijdens de Sunshine Cup op Cyprus een stuk sterker dan vorig jaar. Maar UCI-punten leverde het Roy Beukers nog niet op. “In de lange beklimmingen kom ik echt nog te kort om serieus mee toen doen op wereldtopniveau”, zegt de 19-jarige mountainbiker van Feenstra-Felt. ” Ik weet dat er nog genoeg te doen is.”

De coureur uit Petten deed op Cyprus zowel mee aan de Afxentia Stage Race als de UCI C1 wedstrijd  Voroklini. In de etappewedstrijd finishte hij op plek 64e, in de xc-race kwam hij als 66e binnen, op één ronde. “Over de wedstrijd in Voroklini kan ik kort zijn: ik had een complete off-day”, stelt Beukers.

beukerssunshinepitsdirect
Beukers werkt zich op Cyprus een weg naar boven op een van de zware beklimmingen. Foto: Pitsdirect

Aan de vier etappes in Afxentia hield de Noord-Hollander een beter gevoel over. “De eerste dag heb ik alles gegeven, maar viel de uitslag (80e) me niet mee. Daarna kon ik elke dag wat opschuiven in het klassement, met name door goed te dalen. Op de tweede dag kon ik daarmee tien plekken goed maken in de daguitslag, tijdens de derde etappe kon ik in de laatste downhill een groep opschuiven. Dag vier reed ik erg constant.”

Lees meer over Roy Beukers op zijn website.