ALPHEN – Gerben de Knegt stopte met profsport vanwege problemen met zijn rug. Die problemen speelde tijdens de Classique d’Alphen, de cyclo die hij afgelopen zondag op zijn naam schreef, weer een beetje op. Dat had volgens de KNWU-talentcoach ook een andere oorzaak. “Ik ben de hele week aan het graven geweest op het parcours van de MTB Trophy Sittard-Geleen,” zei De Knegt.

knwulogoDe MTB Trophy is dit jaar nieuw op de XC-kalender van de KNWU en wordt georganiseerd door de Stichting Cycling Events Limburg in samenwerking met de mtb-sectie van de Nederlandse wielerbond.  De Knegt heeft een belangrijke rol in de organisatie, die vorige week al liet weten dat het rondje wordt met on-Nederlands veel klimmen en technisch afdalen.

Het evenement vindt op 28 en 29 juni plaats op het terrein van het klooster Watersley, waar ook KNWU Team TROI op verblijft. “We hebben de volledige vrijheid op het terrein, maar er zijn nog niet zoveel paden. We zijn nu volop mee bezig om die te creëren. Er zijn erg veel mogelijkheden. Het is een heuvel van 80 meter hoog, daar kunnen we goed mee uit de voeten. Het wordt mooi.”

De organisatie van de MTB-Trophy hoopt binnen niet al te lange termijn met een filmpje te komen met een impressie van het parcours.  Die is dan uiteraard snel op Bikesight.nl te bekijken.