ARKEL – Op een door Jan Bassa uitgetekend parcours met daarin alles wat mountainbiken zo mooi maakt, heeft Dennis Ebert afgelopen zaterdag de negende en laatste wedstrijd van de Jan van Arckel Wintercompetitie op zijn naam geschreven. De mountainbiker van Merida-Bassa bleef in Arkel Sjoerd Bax en Maikel Govaarts voor. Het was voor Ebert zijn derde zege op rij in de wintercompetitie en zijn vierde in totaal, maar het eindklassement schreef de inwoner van Nieuwendijk niet op zijn naam. Dat werd een paar weken terug al een prooi voor zijn teamgenoot Peter Branderhorst, die in Arkel de vierde plaats bemachtigde en in totaal zes keer op het podium eindigde.

Ebert, die zich door zijn zege ook kampioen van de Alblasserwaard mag noemen, reed vanaf het begin van de koers voorop. Verschillende coureurs probeerde bij hem te blijven, maar Bax (afkomstig uit Uppel) was de enige die hem enigszins kon volgen. Nederlands kampioen 30+ Govaarts, net als Ebert van Merida Bassa, reed gedurende de wedstrijd langzaam naar voren en pakte zo de derde podiumplek.

d70_3358
Dennis Ebert won de laatste drie races in de Jan van Arckel Wintercompetitie. Foto: JvA

De laatste wedstrijd van de Jan van Arckel Wintercompetitie werd bij de vrouwen gewonnen door Riika Vreeswijk-Kelja. Lennart van Houwelingen won bij de recreanten.

Eindklassementen Jan van Arckel Wintercompetitie

A-klasse overall: 1. Peter Branderhorst, 2. Erik van Gelder, 3. Dennis Ebert, 4. Kelvin van den Dool, 5. Bert Pesselse 6. Jan Groeneveld.

A-klasse senioren: 1. Bert Pesselse, 2. Jan Groeneveld, 3. Peter Wouters.

Vrouwen: 1. Larissa Mesker, 2. Wilma Korevaar, 3. Natasja Nieuwenhuizen, 4. Riikka Vreeswijk-Kelja.

B-klasse overall: 1. Barry Mostert, 2. Niels Bongers, 3. Jeroen Straver, 4. Jeroen Nouwens, 5. Martin Timmer, 6. Ron Timmer.

 B-klasse senioren: 1. Jeroen Nouwens, 2. Martin Timmer, 3. Leo Groeneveld.

Alle uitslagen en klassementen van de Jan van Arckel Wintercompetitie zijn hier te bekijken.