PETTEN – Jasper Ockeloen is vanmiddag tijdens de Dijk tot Dijkrace in Petten de eerste officiële Nederlandse kampioen in de historie van het strandracen geworden. De 23-jarige outsider uit Arnhem bleef in een sprint van een omvangrijke kopgroep Jeroen Boelen (Superior-Brentjens) en Bram Imming voor. Vierde werd Ronan van Zandbeek – die daarmee zijn leiderstrui in de Lotto KNWU Strandraces behield – en vijfde Bram de Waard.

Bij de vrouwen werd Pauliena Rooijakkers de eerste Nederlandse strandracekampioene ooit. Ze finishte voor Alieke Hoogenboom en Nina Kessler, Esther van Veen (vierde) en Jermaine Post (vijfde) vielen net buiten het podium.

NKSTrand
Het podium van het eerste NK Strandrace ooit: Boelen, Ockeloen en Imming. Foto via Henk van Beusekom.

Volledige uitslag van het NK Strandrace: mannen, vrouwen.  Lees morgen op Bikesight.nl meer over het NK, met uiteraard de reacties van de winnaars.