OLDENZAAL – Twee mooie berichten in de inbox van Bikesight.nl. Zowel de organisatie van het Open Twents Mountainbike kampioenschap als de die van de Hoge Hoek Streetrace in Berkel-Enschot lieten weten dat hun evenement ook in 2014 gewoon wordt verreden. De Twentse kampioenschappen, vorig jaar voor het eerst georganiseerd, worden opnieuw gehouden op recreatiegebied het Hulsbeek in Oldenzaal. Datum van het evenement is zondag 21 september. De Hoge Hoek Streetrace vindt plaatst op 29 juni.

Overigens is inmiddels ook bekend wanneer de nieuwe 3 en 6-uursrace van Steenwijk wordt verreden. Stichting MTB Steenwijk 2000 maakte bekend dat die race definitief gehouden wordt op – toevallig – 21 september.  Inschrijven kost 15 euro. Meer informatie volgt zo snel mogelijk op deze website.

De Veldslag om Norg is niet op 10 augustus, maar op  zaterdag 9 augustus. De organisatie laat weten dat er  ook een jeugdmarathon wordt gehouden,  voor deelnemers tot 18 jaar. Die coureurs krijgen de tweede lus van de ‘grote’ Veldslag voorgeschoteld. Deze is 34 kilometer lang en leidt de renners via onze kenmerkende gravelwegen naar de zandafgraving bij Zeijen.

frankbeemeroldenzaal
Frank Beemer werd end september Twents Kampioen en won daarmee een oranje trui.. Links nummer twee Tom Hoekman, rechts Jorn van Veen. Foto: Het Twentse Ros.

Alle evenementen zijn als vanzelfsprekend opgenomen in de Bikesight.nl Mountainbike Kalender.